close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak

Merkneutrale laadpas met EU-dekking

Elektrische auto’s zijn in het zakelijke verkeer niet meer weg te denken. Daarmee wordt ook de behoefte aan eenvoudige facturering van laadsessies steeds groter. Mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard breidt haar dienstenpakket dan ook uit met een merkneutrale laadpas met EU-dekking voor haar zakelijke klanten. Dit in aanvulling op de reeds succesvolle laadpas voor Nederland alleen. Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, ziet goede mogelijkheden voor leasemaatschappijen. “Betalen doen rijders met de EU-laadpas, ongeacht bij welk merk, welke leverancier of in welk land ze laden. Tot nu toe ging laden vaak met verschillende pasaanbieders per land of met creditcard. Medewerkers moesten dus zelf voorschieten en vervolgens declareren. Met onze oplossing kan men direct op kosten van de zaak in het buitenland laden. De bijbehorende app biedt volledige transparantie in tarieven: de prijs aan de paal is de prijs op de factuur. Leasemaatschappijen kunnen de MultiTankcard EU-laadpas en -app als extra service aanbieden aan hun klanten, desgewenst in de eigen huisstijl.” 

Keuze voor nationale of internationale laadpas

Bijkomend voordeel is dat de laadkosten samen met de andere mobiliteitskosten van alle medewerkers op één factuur komen voor de wagenparkbeheerder. Patrick Roozeman: “Veel bedrijven hebben op dit moment een gemengd fossiel en elektrisch wagenpark. Vanuit MultiTankcard bieden we een totaaloplossing waarbij we de kosten van alle voertuigen – en nu dus ook de kosten in het buitenland – op één factuur bij één partij kunnen faciliteren.
 

“We bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een laadpas met alleen Nederlandse dekking of juist voor een laadpas voor heel Europa voor alle gemak onderweg. Wagenparkbeheerders kunnen nu door het maken van deze keuze het autobeleid gelijktrekken met dat voor fossiele automobilisten.” 

Laadpaallocator

De EU-laadpas en -app werken binnen Nederland, alle EU-landen en in Groot-Brittannië. Eerder dit jaar bracht MultiTankcard voor Nederland met de laadpaallocator (https://www.mtc.nl/laadlocator) locaties en prijzen van alle 65.000 laadpalen (100 procent dekking) in Nederland binnen handbereik. Met de EU-Laadpas-app wordt dezelfde service beschikbaar voor heel Europa. Automobilisten met de EU-laadpas en -app kunnen dus eenvoudig hun route door Europa uitstippelen in de zekerheid dat ze altijd een aangesloten laadpaal vinden en dat al hun laadsessies eenvoudig worden geadministreerd. 

Meer informatie is te vinden op https://www.mtc.nl/onze-diensten/elektrisch-laden.