close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak

HOOFDDORP – MultiTankcard, de grootste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland, heeft een nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Met ingang van 1 juni 2018 neemt Kees Jans (59), de CTO van RFS Holland, zitting in de driekoppige raad. Samen met Jacques Hoendervangers (Loyalty Management Nederland) en Hans Brand (ex-Brocacef) zal Jans toezichthouden op de koers en strategie van MTc.

“Ik verheug me er zeer op om mijn kennis en ervaring in te zetten om MultiTankcard te ondersteunen bij de transformatie van tankpas naar mobiliteitspas,” vertelt Jans. Hij ziet MTc als ‘een platform waarop vele vormen van transport samenkomen’. “Om deze te koppelen aan een pas die deze modaliteiten ontsluit, is een enorme uitdaging waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Kees Jans brengt ruim 35 jaar ervaring in de IT met zich mee. Van 1988 tot 2014 bekleedde hij diverse IT-functies bij Schiphol, en van 2002 tot 2014 was hij CIO bij de luchthaven. In 2014 trad hij als IT Director in dienst van RFS Holland Holding BV, eigenaar van onder meer Wehkamp. Sinds 2016 vervult hij daar de rol van Chief Technology Officer. In die hoedanigheid is Jans onder meer verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de online retailer.

Kritische blik

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, ziet uit naar de komst van Jans. “Een Raad van Commissarissen is er niet om het bestuur naar de mond te praten, maar om het met een kritische blik vooruit te helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kees met zijn uitgebreide kennis en scherpe vragen voor onze organisatie van grote waarde zal zijn.”

Jans’ ervaring en visie sluit naadloos aan op de nieuwe koers van MTc, dat zich sinds vorig jaar richt op het aanbieden van complete mobiliteit, in plaats van tankpassen alleen. Zo heeft het bedrijf eerder dit jaar met MoveMove een oplossing in de markt gezet waarmee ondernemers kunnen reizen zoals zij wensen. De pas biedt de houder volledige flexibiliteit: er kan mee worden getankt, maar ook reizen met trein, taxi of OV-fiets is mogelijk.

Groeikansen


“De tijd dat mensen tevreden waren met één oplossing, die jarenlang vrijwel onveranderd bleef, is voorbij,” zegt Jans daarover. “In de huidige tijd wil iedereen de mogelijkheid hebben om in elke situatie de beste oplossing te kunnen kiezen. De mobiliteitsmarkt is bij uitstek een omgeving waar een bundeling van oplossingen vele mogelijkheden en groeikansen biedt.”

In de RvC hoopt Jans vooral te kunnen bijdragen met zijn ervaring op het gebied van IT. “Om de kansen te verzilveren, is een solide en flexibel IT-landschap nodig. Als bekende speler in deze markt is MultiTankcard goed gepositioneerd om deze mogelijkheden te ontwikkelen en te vermarkten. Zeker niet eenvoudig, maar wel uitdagend en veelbelovend. Ik zie ernaar uit om samen met Jacques Hoendervangers en Hans Brand MTc naar een hoger niveau te helpen.”

 

Kees Jans
Kees Jans is nieuw lid Raad van Commissarissen MultiTankcard.