close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak

Uitreiking Slim Tanken Award 2022

.
Commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Energy neemt de Slim Tanken Award in ontvangst van Marcel Brouwer, marketing manager van MultiTankcard.

De landelijke top-3 per brandstofsoort

Top 3 goedkoopste pompen E10-benzine:

1. Kuster Olie Borculo, Gelderland, € 1,7510  

2. Fieten Olie, Uithuizen, Groningen, € 1,7521

3. Firezone, Doetinchem, Gelderland, € 1,7593

Top 3 goedkoopste pompen B7 diesel:

1. Tamoil, Sluis, Zeeland, € 1,5461

2. Tankstation Scandinavian, Denekamp, Overijssel € 1,5544

3. Roeleveld-Rolink, Denekamp, Overijssel, € 1,5568


Bekijk hier extra data, waaronder de top-10 landelijk, data per provincie en per gemeente.

De Slim Tanken Award werd voor de vijfde keer uitgereikt. Commercieel directeur Jan Pieter de Wilde van Kuster Energy, eigenaar van het winnende tankstation in Borculo, is zeer tevreden met de Slim Tanken Award 2023. “Kuster Energy wil, juist in deze dure tijd, haar klanten voordelig laten tanken door het aanbieden van scherpe brandstofprijzen. Onze slogan luidt dan ook: ‘Vraag niet hoe 't kan maar profiteer ervan'” 
 

In deze gemeentes is het (niet) Slim Tanken  

De gemeentes waar men het voordeligst E10-benzine tankt zijn Wormerland (Noord-Holland), Het Hogeland (Groningen) en Almelo & Tubbergen (Overijssel). Wie wil tanken op de wadden is een stuk duurder uit. De duurste gemeentes om E10-benzine te tanken zijn Ameland en Terschelling (Friesland). 

Snelwegtanken vooral een keuze van gemak of noodzaak, niet prijs 

Gemiddeld waren de tankstations die niet langs de snelweg staan het afgelopen jaar 15,2 cent per liter goedkoper. Directeur van MultiTankcard Patrick Roozeman: “Vorig jaar was dat verschil nog 14,3 cent per liter. Op een tank van 50 liter scheelt ‘weg van de snelweg’ al snel € 7,50 per tankbeurt. Dat is makkelijk verdiend! De keuze voor ‘snelwegtanken’ is dan ook niet prijsgedreven, kunnen we concluderen. Wie slim is, tankt met name weg van de snelweg. En wie geen dief wil zijn van de eigen portemonnee tankt voor E10 dus het slimst in Borculo en voor diesel in Sluis.” 

Lagere prijs, maar niet zonder zorgen   

Hoe de prijzen aan de pomp zich in 2024 zullen ontwikkelen, blijft ongewis. Roozeman: “Zeker nu er een nieuw kabinet wordt gevormd, blijft het nog spannend wat er gaat gebeuren. Het vorige kabinet heeft wel al besloten de accijnsverhoging van 1 januari 2024 door te schuiven naar 2025. Dat is mooi, want hiermee zou een liter benzine 21 cent duurder worden.”  

Toelichting op berekening van winnaars

De Slim Tanken Award betreft de gemiddelde literprijs. De dagprijs kan afwijken. De gemiddelde literprijs is gebaseerd op alle E10- en dieseltransacties in de periode januari tot en met november 2023 op het MultiTankcard-betalingsplatform, waar meer dan 500.000 zakelijke autorijders gebruik van maken. Om de betrouwbaarheid van de gemiddelde literprijs te verhogen, zijn alleen de tankstations die op 1 december nog operationeel waren en die meer dan 250 transacties voor E10-benzine en diesel op het MultiTankcard-platform hebben verwerkt.    

Voor meer informatie over MultiTankcard of de Slim Tanken Award neemt u contact op met Féline van der Linde via f.vanderlinde@house-of-communication.com of 06-30521541.