close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak
Uitreiking Slim Tanken Award 2022 aan de Gebroeders Mangnus

Uitreiking Slim Tanken Award 2022

.
Eddy, Danny en Eric Mangnus in Kapellebrug nemen de Slim Tanken Award in ontvangst van Marcel Brouwer, marketing manager van MultiTankcard.

De landelijke top-3 per brandstofsoort

Top 3 goedkoopste pompen Euro95/E10-benzine:

1. Gebroeders Mangnus in Kapellebrug, Zeeland, € 1,9535  

2. Fieten, Vollenhove, Overijssel € 1,9600

3. Tango Winschoten, Groningen, € 1.9607

Top 3 goedkoopste pompen Super/E5-benzine

1. TOTAL Hoofddorp (Graan voor Visch), Noord-Holland, € 2,1746

2. TOTAL Hilversum (Kerkelanden), Noord-Holland, € 2,1803

3. TOTAL Zoetermeer, Zuid-Holland, € 2,2004

Top 3 goedkoopste Dieselpompen

1. Tango Tiel, Gelderland, € 1,8196

2. Esso Express Beek, Gelderland, € 1,8252

3. Sakko Steenbergen, Noord-Brabant, € 1,8422

Bekijk hier extra data, waaronder de top-3 van goedkoopste E10 tankstation per provincie in 2022.

 

Danny Mangnus, directeur van het winnende tankstation in Kapellebrug, is superblij met de Slim Tanken Award. “Wij zijn tevreden dat we in deze tijden met piekende prijzen de juiste maatregelen hebben weten te treffen om onze klanten tevreden te houden. Onze slogan luidt dan ook: ‘Dure tijd, rijd met profijt!’”

Bokkensprongen

Het is een understatement om te zeggen dat de prijsontwikkeling van brandstof dit jaar nogal fors heen en weer bewoog. De prijzen maakten bokkensprongen, met enorme uitschieters in maart en juni, waarbij gewone benzine bijna de € 2,38 aantikte en Diesel de € 2,28. De speciale benzine kwam zelfs ruim boven de € 2,50 per liter uit.

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Direct na de Russische inval in Oekraïne maakten de benzineprijzen een stevige stijging door. Als reactie daarop verlaagde de overheid in april gelukkig de accijns met 17,3 cent per liter. Desondanks bleven de prijzen hoog, tot in de zomer. Sindsdien zakt de olieprijs weer. Oorzaak is de afvlakkende economische groei: bij minder economische activiteit is er minder olie nodig.”

Alleen de Dieselprijzen maakten in de maand oktober nog een derde piek door. Roozeman: “Dat heeft te maken met de verminderde beschikbaarheid van het type ruwe olie waar Diesel van geproduceerd wordt. Gedurende een groot deel van het jaar lag de Dieselprijs dan ook boven die van Euro95 – ongekend!”

Koffiedik kijken

Hoe de prijzen zich in 2023 gaan ontwikkelen, blijft een vraagteken. “De accijnsverlaging geldt maar tot eind van het jaar. Dat gaan we merken in januari”, vreest Roozeman. “Daarnaast werd enkele weken geleden het Europese verbod op de invoer van Russische olie van kracht. Dit heeft gelukkig nog niet geleid tot een sterke prijsstijging van olie uit andere delen van de wereld. Maar het blijft koffiedik kijken.”

Dagprijs kan afwijken

Overigens moet benadrukt worden dat de Slim Tanken Award de gemiddelde prijs over het gehele jaar 2022 betreft. De dagprijs kan afwijken. “Bovendien vermelden we, om de betrouwbaarheid van de cijfers te verhogen, alleen tankstations die enig volume hebben”, aldus Roozeman. “Dat zijn benzinepompen die op 1 december nog operationeel waren én dit jaar meer dan 500 transacties voor Euro95/E10-benzine en Diesel op het MultiTankcard-platform hebben verwerkt, dan wel 100 transacties voor Super/E5-benzine.”

 

Toelichting op berekening van winnaars

De gemiddelde literprijs is gebaseerd op alle E10-, E5- en Dieseltransacties in de periode januari tot december 2021 op het MultiTankcard-betalingsplatform waar ongeveer 500.000 zakelijke autorijders gebruik van maken. Om de betrouwbaarheid te verhogen van de gemiddelde literprijs, vermelden we alleen de tankstations die op 1 december nog operationeel waren en meer dan 500 transacties (E10, Diesel) of 100 transacties (E5) op het MultiTankcard-platform hebben verwerkt. Uit milieuoogpunt wordt sinds oktober 2019 bio-ethanol bij benzine gemengd. In E10-benzine is maximaal tien procent ethanol bijgemengd, in E5-benzine maximaal vijf procent. E10 wordt nu op de meeste tankstations verplicht aangeboden. Alle nieuwe auto’s kunnen met E10-benzine overweg.

Voor meer informatie over MultiTankcard of de ‘Slim Tanken Award 2021’ neemt u contact op met Pim van Houten: pim@vanhoutenpr.com of 06 246 72 806. Kijk ook op multitankcard.com en movemove.com.