close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak

Voordelen op een rij

 • Gemak voor de leaserijder: Tanken bij álle DKV tankstations in Europa.
 • Ook toegang tot tolwegen, bruggen en tunnels.
 • Gemak en controle voor de wagenparkbeheerder: per pas bepalen of tanken in het buitenland is toegestaan en één overzichtelijke factuur met álle reiskosten.

Hoe werkt tanken in het buitenland?

Wanneer u beschikt over twee zwarte metaalstrippen op de achterkant van uw pas, kunt u tanken in het buitenland. U gebruikt in het buitenland de strip met het DKV-logo. Tankstations in het buitenland die uw pas accepteren zijn eveneens te herkennen aan het logo van DKV. Het DKV-logo ziet u vaak terug op de borden langs de weg of op de prijsborden van het tankstation. Het zijn tankstations van de bekende merken zoals Shell, Total, Esso, BP en Texaco. Ook lokale tankstations zijn aangesloten. Om er 100% zeker van te zijn kunt u ook alle locaties bekijken via de ‘tanklocator’ van DKV

Tanken in het buitenland

Tolwegen, bruggen en tunnels in het buitenland

Bekijk hier het complete overzicht van tolwegen, bruggen en tunnels waar u met onze tankpas terecht kunt.

Informatie voor de leaserijder

 • Of u in het buitenland kunt tanken, controleert u door te kijken of uw tankpas twee magneetstrips heeft aan de achterkant, waarvan één strip het DKV-logo bevat. U gebruikt de DKV-strip in het buitenland.
 • In het buitenland is het helaas niet mogelijk om met uw MultiTankcard de kosten voor wasstraat, autovloeistoffen, parkeergarage, straatparkeren en openbaar vervoer te voldoen. Vraag uw leasemaatschappij of wagenparkbeheerder of u deze kosten mag declareren via de MultiTankcard-app.
 • Indien u gemaakte kosten in het buitenland mag declareren, dient u de bonnen vanzelfsprekend goed te bewaren.

Informatie voor wagenparkbeheerders

 • Bij gebruik van de DKV-strip brengt DKV een toeslag voor de verwerking van de tanktransactie in rekening. Deze toeslag verschilt per land. Lees meer informatie over de toeslagen voor de DKV-tankstations.
 • Indien een leaserijder slechts een enkele keer in het buitenland tankt, is het waarschijnlijk voordeliger geen internationale tankpas aan te bieden, maar de leaserijder gebruik te laten maken van de declaratiemodule van MultiTankcard.
 • U bepaalt per leaserijder of deze recht heeft op een internationale tankpas, of de declaratiemodule mag gebruiken.

Een internationale tankpas vraagt u als volgt aan in de Mobility Manager:

 1. Ga naar 'Passen' 
 2. Ga vervolgens naar 'Aanvragen'
 3. Indien u referenties heeft aangemaakt, vult u eerst het referentienummer in
 4. Bij ‘Soort’ kiest u voor tanken Europa of Nationaal/DKV
 5. Bij passoort klikt u het DKV product aan
 6. Klik vervolgens op ‘Volgende’ om de rest van de stappen te doorlopen.

Neem contact op met sales@mtc.nl of bel naar 023-5620988 om te bespreken wat de beste oplossing is voor uw situatie op het gebied van internationaal tanken.

Heeft u nog vragen? Bekijk hier alle FAQ's.