close login phone icon-mail piggy-bank team tandwiel settings succes icon-arrow icon-twitter icon-facebook alert icon-acceptatie icon-taxi icon-wasstraat icon-parking icon-plug icon-trein icon-search icon-tanken icon-aarde kaart icon-line-chart icon-team icon-chevron icon-olie icon-pech icon-overzicht icon-optimaalgemak

Duurzaam, schoon en groen worden steeds belangrijker.

Voor ons, maar zeker ook voor onze klanten. Verduurzaming van de zakelijke mobiliteit is een van de manieren om de carbon footprint van de eigen organisatie te verminderen.

Wij zijn MultiTankcard.

MultiTankcard (MTc) ondersteunt leasemaatschappijen en fleetmanagers bij het proces van verduurzaming met onze expertise: zakelijke mobiliteit. Door de keuzes rondom zakelijk reizen te faciliteren en te vereenvoudigen via ons mobiliteitsplatform, wil MultiTankcard de wereld schoner en duurzamer maken.

 

Duidelijke trend naar duurzaam, schoon en groen

Tien jaar geleden was duurzame mobiliteit het domein van een kleine groep frontrunners. Ook bedrijven die niet de interne drive hebben om te verduurzamen, zijn nu gedwongen om na te denken over de stappen die ze kunnen én moeten zetten.

Nederland heeft het doel gesteld van 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Europese wet- en regelgeving is voor organisaties een belangrijke reden om na te denken over de verduurzaming van de mobiliteit. Duurzaamheid vormt steeds vaker een van de gunningscriteria bij aanbestedingen. De trend naar duurzaam, schoon en groen wordt nog verder versterkt door de recente geopolitieke en macro-economische ontwikkelingen.

 

Duurzaamheid: een reis zonder einddoel

Verduurzamen is een reis zonder einddoel. Je gaat op weg en boekt onderweg actief successen. Maar je komt ook obstakels tegen. Het in beweging zijn is belangrijker dan het halen van het einddoel. Er is nog genoeg terrein te winnen. We staan nog maar aan het begin van de verduurzaming van reizen. De ontwikkelingen gaan snel.

Tien jaar geleden bestond de keuze grotendeels uit twee smaken brandstof: benzine en diesel. Daar is elektrisch vervoer succesvol bijgekomen. Inmiddels heeft Nederland het grootste netwerk van EV-laadpalen in Europa.

 

Duurzame alternatieven

Er komen steeds meer alternatieve brandstoffen beschikbaar, zoals groengas, biodiesel, bio-LNG en waterstof. Het netwerk van tankstations met duurzame brandstoffen breidt zich in rap tempo uit, waardoor de dekking steeds beter wordt. Autofabrikanten haken hierop aan. Op dit moment zijn er nog maar twee waterstofauto’s op de markt (van Toyota en Hyundai). BMW en Toyota werken aan meer modellen.

Een trend om forenzen en zakenreizigers uit de auto te krijgen is hybride reizen, waarbij naast de auto andere vormen van vervoer worden aangeboden.

 

Dit doet MultiTankcard om zakelijk reizen groen en duurzaam te maken

MultiTankcard biedt de zakelijke reiziger zoveel mogelijk vormen van mobiliteit aan. De klassieke MTc-brandstofpas evolueert mee, met duurzame keuzes. We verbreden het aanbod met schone, duurzame alternatieven naast de klassieke brandstofpas met:

 • EV-laadpassen met advies en praktische tips. 
 • Alternatieve, duurzame brandstoffen zoals HVO-diesel en waterstof.
 • Aanbieden van een MTc-OV-abonnement met alle vormen van openbaar vervoer.
 • Daarnaast hebben we een laagdrempelige OV oplossing in onze app geintroduceerd. Hierdoor kunnen berijders zonder OV-abonnement een los kaartje kopen om bijvoorbeeld van een P+R het centrum van een stad in te komen. 
 • Bij ongeveer 20% van de Nederlandse tankstations kunnen onze pashouders zonder plastic pas betalen, via onze app. We zijn aan het werk om het percentage stations dat deze betaalmethode accepteert te verhogen.
 • De werkgever kan aangeven wie van welke dienst(en) mag gebruikmaken.

 

Onze eigen bijdrage aan een schonere en duurzamere wereld

Ook in onze eigen bedrijfsvoering leveren we een bijdrage aan een schonere en duurzamere wereld. Onder het motto ‘practise what you preach’ proberen we zo duurzaam en groen mogelijk te ondernemen. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Hybride werken was al ruim voor de coronapandemie de praktijk binnen MultiTankcard. Maximaal 50 procent van de tijd wordt doorgebracht op kantoor, met flexibele werktijden. Dat leidt tot een flinke besparing in zakelijke kilometers en 30 ton minder CO2-uitstoot. 
 • We zijn zelf van 12 naar 5 zakelijke auto's gegaan (in 5 jaar) en staan alleen EV's toe.
 • MultiTankcard is in de kern een dataverwerker. De datacenters waar alle transacties worden verwerkt en opgeslagen, draaien op groene stroom en zijn ISO-50001-gecertificeerd.
 • De organisatie werkt intern volledig papierloos.
 • Correspondentie per post met klanten en berijders vindt plaats op papier met EU Ecolabel en PEFC keurmerk.
 • Onze post wordt groen verstuurd via PostNL.

 

Verenging DOET

We zijn trots lid van de verenging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport). Het doel van DOET is het stimuleren van elektrisch vervoer op basis van 100% duurzaam geproduceerde energie, 'groene groei' en het ontwikkelen en verspreiden van kennis en informatie over elektrisch rijden en het organiseren van daarmee verband houdende activiteiten in binnen en buitenland.

 

Verduurzamen doe je samen

Meer weten over onze oplossingen voor duurzame en groene mobiliteit? Neem gerust contact met ons op. Stuur een mail aan marcel.brouwer@mtc.nl. Alleen samen maken we de wereld groener en duurzamer.